Hrrr na ně = klíč k úspěchu

Tak tenhle titulek jsem si vypůjčil z jednoho zajímavého článku z dnešního denního tisku (link). Je v něm mnoho zajímavého vč. jednoho nápadu, který mě po shlédnutí letošní olympiády taky bleskl hlavou – chtělo by to zmenšit hřiště i v Evropě. Asi každý mohl zaznamenat veliký rozdíl v agilitě, přímočarosti a rychlosti letošních finalistů a evropského zbytku světa. Pro mě osobně ten rozdíl nejlépe demonstrovaly dvě podobné herní situace, kdy po zisku puku na vlastní modré nastal protiútok 2 na 1:

1) Kanada – Rusko > Toews – sprintující Nash = Góóól

2) Česko – Finsko > Plekanec – přihlížející Eliáš = Nic

Hned jsem si vzpomněl na naši loňskou zámořskou misi, jak se mi líbily bleskové protiútoky amerických a kanadských prcků. Nejen již mnohokrát zmiňované “jiné” bruslení vedle kterého naši kluci občas vypadali jako pomalí těžkotonážní medvídci, ale ta přímočarost a jednoduchost. Žádné mazlení s pukem (i když jej jinak ovládali parádně), ale postrčit před sebe a mazat za ním, prostě přesně Hrrr na ně.

Pro názornost jsem pár takových akcí sestříhal a nabízím ke zhlédnutí níže nebo v GooolTeam Channelu. Upozorním jen na to, že jde o 7-8 leté děti, tedy českou kategorii 2.třída, takže na podobné kousky zapomeňte, u nás mydlíme ještě nějakou dobu minihokej.

A dobrá rada zní, kdo jen trochu můžete, jeďte se podívat a vyzkoušet na vlastní kůži při každé příležitosti.

Závěrem pro vystřízlivění ještě jedna věta z denního tisku, která mě dnes zaujala: „Máte-li úspěchy, jste jazykově vybavený, sebevzděláte se, jezdíte po světě, tak v českém fotbale je to horší, než když řeknete, že máte lepru,“ pronesl pro deník Sport Josef Csaplár.

http://www.vimeo.com/9839326

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>